Agenda

 
 
14 maart 2018, 10:00 uur

Wandelen op het Kerkepad, Nieuweschoot

Autoland Van der Brug, Zilverweg 5, Heerenveen

Voor enthousiaste wandelaars wordt er in het komende seizoen een reeks wandelingen uitgezet. Zoals 'Wandelen op het Kerkepad', Nieuweschoot. Nieuweschoot bewaart een curieuze herinnering aan een eeuwenoud wandelpad door de weilanden tussen Aldskoat en de Engelenvaart. Dit Kerkepad liep vroeger van Aldskoat (Oudeschoot) naar Rottum en Rotstergaast De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Onderweg komen we o.a. langs het historische kerkje van Nieuweschoot en het Taconisbos. Na afloop is er gelegenheid om de wandeling af te sluiten bij Brasserie de Stal aan de Rotstergaastweg in Nieuweschoot. 
Informatie bij: Lykele Buwalda: l_buwalda@chello.nl

Dit is een activiteit uit het jaarprogramma van de Verenigde Doopsgezinde Gemeenten Heerenveen-Tjalleberd. 
‘Zachte krachten en iconische momenten’
Onder deze titel biedt de activiteitencommissie van de verenigde doopsgezinde gemeente Heerenveen en Tjalleberd u, jou dit programmaboekje 2017-2018 aan – geďnteresseerde, gelovig, seculier, humanistisch, lid van deze gemeenschap, van een ander gebedshuis, vereniging, traditie, of gewoon nergens aan verbonden.
De activiteitencommissie streeft naar een laagdrempelig, maar inhoudelijk programma dat ons via spannende wandelpaden brengt bij de gedekte tafels voor gezellige eters, waaraan ook geleerd en gedebatteerd wordt, maar dat ons ook leidt naar koor, kunst en muziek, en niet in de laatste plaats, het spontane lachen van een theateroptreden.
De titel borduurt voort op de ervaringen van het vorige seizoen. Vele mensen kwamen naar de evenementen, en ook nu weer is er een hele lijst van activiteiten die raken aan het maatschappelijke, culturele, religieuze en sociale vlak. Bijzonder voor 2018 is wel het lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen, en wel zeer speciaal de herdenking van de dood van mensenrechtenstrijder ds. Martin Luther King, 50 jaar geleden via film en lezing van een van zijn medewerkers. Dus bladert u dit alles door, en denkt u, dit lijkt me wel wat, hier ga ik heen, wees dan welkom in de Menniste Wurkpleats, plaats van bezinning. En oordeel zelf wat u, jij, hebt beleefd aan zachte krachten en iconische momenten.
Attje van der Velde, Johan G. Koers, Lykele Buwalda, Jan Koers en Pieter Post – activiteitencommissie
Adres: Menniste Wurkpleats, Kerkstraat 36, 8441 EZ/Vermaningsteeg 3, Heerenveen. Tel. 0513-623163
info@doopsgezindheerenveentjalleberd.nl
www.doopsgezindheerenveentjalleberd.nl


Naar de agenda

  Meer informatie     ANBI-register Friesche Doopsgezinde Sociëteit
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl