Agenda

 
 
13 maart 2018, 19:30 uur

Martelaarsspiegels - Het verhaal van vervolging

Doopsgezinde kerk Leeuwarden, Wirdumerdijk 18

Geloofsvervolging is van alle tijden en plaatsen. In de doopsgezinde vermaning in Leeuwarden is gedurende de lijdenstijd en ook nog na Pasen de tentoonstelling†Geloofsvervolging toen en nu†te zien.

Op dinsdag 13 maart a.s. zal Onijdes Sijtsma uit Berlikum een toelichting houden bij de martelaarsspiegels van deze expositie. Een martelaarsspiegel is een boek met een verzameling getuigenissen en verhalen van en over christelijke martelaren. In de Martelaarsspiegel van Thieleman van Bragt (uitgebracht in 1659) gaat het met name over de doperse martelaren uit de 16e eeuw. Het zijn verhalen over de prijs die veel dopers in de Middeleeuwen betaalden voor hun geloof, vooral ook in Friesland.
Onijdes Sijtsma interesseert zich al sinds zijn tienerjaren voor de doperse geschiedenis, en met name voor martelaarsspiegels. Al heel vroeg is hij begonnen met de aanleg van een verzameling en in de loop der jaren is deze enorm uitgebreid. Zijn kennis over dit onderwerp is fenomenaal en daarbij is hij een gepassioneerd verteller!

Entree: gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld†
Voor meer informatie en aanmelding:†koster-dgl@kpnmail.nl†of (058) 212 40 73


Naar de agenda

Meer informatie   ANBI-register Friesche Doopsgezinde SociŽteit
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2018 Doopsgezind.nl