> nieuws

Nieuws

 
25 november 2019

Doe activiteitendag in Grou

Om 12 uur druppelden de eerste kinderen met ouders de vermaning van Grou binnen. 13 kinderen hadden zich opgegeven voor deze dag. In de ontvangstruimte stond koffie/thee/fris klaar. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt omdat op deze wijze eerst de kat uit de boom gekeken kon worden.
Want ja wie is wie?
Hierna gingen we in de kerk in een kring zitten en vertelde een ieder wie hij of zij was, waar een ieder  vandaan kwam en de voorkeur voor welke workshop.  Theater, vloggen of schminken. Aansluitend stelden Sander Kalsbeek: toneelmeester, Suzanne van Zwam: vloggen en Moniek Rekker: schminken zich voor.

Om elkaar welkom te heetten werd het lied ‘Kom erbij in onze kring’ lied 288 gezongen, hierna ging ds. Annie Rekker voor in gebed. Aansluitend vertelde zij het verhaal over Sint Maarten en dat het vooral om het delen gaat in plaats van ontvangen en dat dat ook het thema van deze kinderdag was. Delen van en kennismaken met een ieders talent. Daarop vertelde Sander dat het toneelstuk dat zij zouden opvoeren daar ook over ging. En Suzanne liet de kinderen een thema uit het lied ‘Kom erbij in onze kring’ kiezen waar ze een vlog over konden maken. 
Na deze kennismaking was er een gezamenlijke broodmaaltijd. Gezelligheid rondom de tafel in de hal. Het ijs was gebroken. Een aantal ouders gingen op stap maar zouden zeker op tijd terug zijn voor het toneelstuk en de presentatie van het vloggen. 
De tijd vloog om want voor we het wisten waren de kinderen klaar voor het opvoeren van het toneelstuk en waren de vloggers klaar met hun vlog. Iedereen zat zichtbaar te genieten van de prestaties van de kinderen. Wat vonden de kinderen het leuk om zo actief bezig te zijn. 
De vraag werd dan ook terecht gesteld of deze dag een vervolg krijgt. Dat zeker, volgend jaar, de zondag voor Sint Maarten, 8 november 2020.
Na het zingen van ‘Hear, wy freegje no’ verlieten we de kerk om onder genot van koffie/thee/fris afscheid van elkaar te nemen.
Manon Spijker en Annie Rekker – v.d. Werff


Terug
Meer informatie   ANBI-register Friesche Doopsgezinde SociŽteit
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2020 Doopsgezind.nl